De voordelen van een babykruik: een uitgebreid overzicht

De voordelen van een babykruik: een uitgebreid overzicht

Hé daar, mama's en papa's! Vandaag hebben we het over hoe je je kleintje warm kunt houden tijdens die koude dagen. Tijdens de eerste maanden van hun leven kunnen baby's hun lichaamstemperatuur nog niet goed reguleren, omdat hun zenuwstelsel nog volop in ontwikkeling is. Maar maak je geen zorgen, we hebben een handige oplossing voor je waardoor je kleintje nooit kou hoeft te vatten: de babykruik! Hiermee kun je je baby lekker warm houden en voorkom je vervelende kwaaltjes.

Waarom is een babykruik nou zo geweldig, hoor ik je denken? Hieronder hebben we de vijf redenen opgesomd waarom iedere ouder een babykruik zou moeten hebben voor zijn of haar kleine wonder:

 

 1. Een veilige manier om baby's warm te houden
  Een babykruik is veilig om te gebruiken, in tegenstelling tot elektrische dekens of kussens. Je hoeft je geen zorgen te maken over draden of snoeren die in de weg zitten en zich om de baby gaan wikkelen.

  Moderne babykruiken hebben vaak zelfs een automatische uitschakelfunctie, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat de kruik te warm wordt voor je baby of dat er brandgevaar ontstaat.

 2. Minder buikkrampjes en een betere nachtrust
  Verder kan een babykruik ook helpen om krampjes bij baby’s te verminderen. De warmte stimuleert de spijsvertering van je baby en kan verlichting bieden bij ongemakken en winderigheid. Het gebruik van een babykruik zorgt ervoor dat je baby zich meer ontspannen voelt en beter slaapt. En dat is niet alleen fijn voor de baby, maar ook voor jou als ouder! 😉
 3. Een babykruik biedt troost en kalmte
  Als je baby onrustig is of huilt, kan het helpen om hem of haar in de buurt van een warme kruik te leggen. Baby's worden vaak rustig en kalm als ze dichtbij een warme babykruik zijn. Vooral tijdens hun eerste levensmaanden wennen baby's nog aan de wereld buiten de baarmoeder; een warme kruik kan ze hierin de troost bieden die ze nodig hebben.

 4. Duurzamer en milieuvriendelijker dan wegwerp-kruiken 
  Een moderne babykruik is een duurzame en milieuvriendelijke keuze. In tegenstelling tot wegwerp-kruiken kun je een babykruik keer op keer hergebruiken en gaat deze maanden tot zelfs jaren mee. Het materiaal waar een babykruik van is gemaakt is in veel gevallen van hoogwaardige kwaliteit. Zo bestaat de babykruik van Babily uit zes lagen ingedikt PVC en flanel. Dit betekent dat het gebruik van een babykruik niet alleen goed is voor je baby, maar ook voor het milieu. Zeker vandaag de dag relevanter dan ooit.

 5. Een compact en handzaam formaat
  Tot slot is een babykruik lekker compact en draagbaar. Je kunt de kruik gemakkelijk in je luiertas stoppen en overal mee naartoe nemen. Superhandig als je onderweg bent en je baby warm wilt houden in de kinderwagen of autostoel.

Dus de conclusie?
Een babykruik is geen overbodige luxe voor moeders (en vaders) met een baby. Het houdt je baby lekker warm en helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur. Hierdoor verklein je de mogelijkheid dat je baby te maken krijgt met onderkoeling, ademhalingsproblemen, vermoeidheid of een verminderde weerstand tegen ziektes.


Als je altijd de beste zorg wil bieden aan je kleintje, zoek dan zeker naar de beste baby kruik. Het is een echte must-have voor ouders met jonge kinderen!

 

Veelgestelde vragen over babykruiken

 1. Vanaf welke leeftijd kan ik een babykruik bij mijn kind gebruiken?
  Een babykruik kan veilig worden gebruikt vanaf de geboorte van je baby. Zorg er wel voor dat de kruik niet te warm is en dat je hem op de juiste manier gebruikt.

 2. Hoe gebruik ik een babykruik?
  Bij het gebruik van een elektrische babykruik: neem de kruik en sluit deze met de oplader aan op het stopcontact. Wanneer de kruik warm genoeg is, stop je deze in een bijpassende kruikenzak om te voorkomen dat kruik te heet aanvoelt voor je baby. Leg de babykruik in de buurt van je baby, maar zorg ervoor dat deze niet direct op de baby ligt.

 3. Moet ik de babykruik vervangen?
  Een babykruik gaat vaak wel maanden tot jaren mee, hierdoor is de kruik niet frequent aan vervanging toe. Wanneer de babykruik intensief gebruikt wordt, reinig dan zo nu en dan de bijbehorende kruikenzak om bacteriën te verwijderen. De babykruik van Babily wordt standaard geleverd met een bijpassende kruikenzak. Deze kruikenzak is eenvoudig schoon te maken in een gekleurde was van 30°C.
Terug naar blog