Babily - Borstvoeding zakjes - Moedermelk

Waarom borstvoeding zakjes een must-have zijn voor moeders die borstvoeding geven

Leestijd: 4 minuten

Als moeder wil je natuurlijk dat jouw baby iedere dag de beste voeding binnenkrijgt. Moedermelk staat wereldwijd bekend als een goede vorm van babyvoeding en wordt door miljoenen moeders gebruikt als primaire voedingsbron voor hun kleintje. Natuurlijk kan je de baby aan de borst leggen, maar wist je dat er tegenwoordig ook manieren zijn om zelfstandig een voorraad moedermelk aan te leggen voor toekomstig gebruik?

In dit blog bespreken we de vijf belangrijkste redenen waarom moeders steeds vaker borstvoeding zakjes gebruiken tijdens het geven van borstvoeding aan hun baby.

 

 1. Meer flexibiliteit en vrijheid voor mama
  Het kan voorkomen dat je als moeder meer moedermelk aanmaakt dan dat jouw baby nodig heeft (overproductie). Borstvoeding zakjes zijn in deze situatie een absolute life-saver. Door moedermelk af te kolven met een borstkolf, en dit te bewaren in borstvoeding zakjes, kun je in slechts een paar kolfsessies je eigen voorraad moedermelk aanleggen. Deze melkvoorraad zorgt ervoor dat jouw baby een stuk minder aan de borst hoeft te worden gelegd én nu ook door anderen kan worden gevoed. Handig wanneer jij niet in de buurt bent!

 2. Vermindering van borstklachten bij mama
  Moedermelk afkolven is een van de effectiefste manieren om borstklachten bij moeders met een baby te verlichten. Het kan helpen om de pijn en het ongemak van volle borsten bij moeders te verminderen. Vooral wanneer baby's minder melk drinken dan dat je aanmaakt óf als er sprake is van een verstopping in je borsten.

  Door moedermelk af te kolven en dit te bewaren in borstvoeding zakjes sla je twee vliegen in één klap: het helpt bij het verlichten van borstklachten en zorgt ervoor dat je een melkvoorraad hebt voor op een later tijdstip.

 3. Behoud van voedingsstoffen in moedermelk
  Borstvoeding zakjes zijn speciaal ontworpen om moedermelk op een veilige en hygiënische te bewaren. Borstvoeding zakjes zijn gemaakt van voedselveilig materiaal (BPA-vrij plastic) dat de voedingsstoffen in moedermelk beschermt tegen licht en lucht. Zo blijven de voedingsstoffen in moedermelk behouden en kan je baby er optimaal van profiteren.

 4. Borstvoeding zakjes zijn eenvoudig in gebruik
  Borstvoeding zakjes zijn dus een veilige en hygiënische manier om moedermelk op te slaan, maar wist je ook dat de zakjes eenvoudig te gebruiken zijn? Borstvoeding zakjes hebben vaak een notitievak waar je de datum en het tijdstip van afkolven op kunt noteren, zodat je de houdbaarheid van moedermelk in de gaten kunt houden.

  Sommige borstvoeding zakjes hebben zelfs een handige schenktuit, waarmee je moedermelk eenvoudig van het bewaarzakje naar een babyfles kunt overgieten. Geen verspilling van kostbare moedermelk meer!

 5. Ruimtebesparing dankzij borstvoeding zakjes
  Dankzij hun platte vorm, kunnen borstvoeding zakjes plat neergelegd en eenvoudig gestapeld worden. Door borstvoeding zakjes te stapelen, nemen ze relatief weinig ruimte in beslag in de vriezer of koelkast. Zo kun je meer gekoelde producten tegelijkertijd bewaren en de opslagruimte in de koeling optimaal benutten.

  Er zijn ook borstvoeding zakjes die rechtop kunnen staan; handig als je ze even wilt neerzetten tijdens het overschenken van moedermelk!

Babily - Borstvoeding zakjes - Moedermelk overschenken


Conclusie
Borstvoeding zakjes zijn een veilige, ruimtebesparende en effectieve manier om een voorraad moedermelk aan te leggen. Door borstvoeding zakjes te gebruiken, kun je moedermelk veilig bewaren en zorg je ervoor dat je baby altijd de best mogelijke voeding krijgt.

Ben je moeder en zoek je naar een manier om jouw baby altijd de best mogelijke voeding te kunnen geven? Kijk dan zeker een keer naar borstvoeding zakjes, een absolute must-have onder de borstvoedende moeders!

Terug naar blog